Turvallinen turvaistuin?

Turvallisinkaan turvaistuin ei ole turvallinen väärin käytettynä

Turvaistuin turvaistuimet turvallinenLastentarvikeliike OzBabyssä lähes jokainen asiakas esittää seuraavan toiveen myyjälle: ”Haluamme ostaa kaikkein turvallisimman turvaistuimen.” Ei ole kuitenkaan olemassa vain yhtä parasta vaihtoehtoa ja turvallisinta turvaistuinta, koska turvalliseen matkantekoon vaikuttavat monet seikat. Turvaistuimen valintaan vaikuttavat olennaisesti muun muassa perheen ja lapsen koko, auton tilavuus ja istuimen käyttötarve.

Turvallisimman turvaistuimen valinnassa on huomioitava muun muassa seuraavat asiat:

  • Turvaistuimen on oltava oikean kokoinen: Turvaistuimessa ei voi eikä saa olla kasvunvaraa. Turvaistuinta valitessasi huomioi lapsen painon lisäksi myös lapsen pituus. Ota lapsesi mukaan turvaistuimen ostoon, jolloin voitte rauhassa kokeilla erilaisia istuimia.
  • Turvaistuimen on oltava ECE R 44/04 standardin mukainen: Eurooppalaisen standardin ECE R 44/04 mukaisesti testatut turvaistuimet täyttävät tiukimmatkin turvavaatimukset ja takaavat turvallisen matkanteon edellytykset.
  • Vältä käytettyjen turvaistuinten käyttöä, jos et tunne istuimen historiaa: Esimerkiksi kolarissa ollutta turvaistuinta ei kannata käyttää enää mahdollisten vaurioiden ja alentuneen turvatason vuoksi.
  • Turvaistuin on asennettava oikein: Varmista, että turvaistuin sopii autoosi koeasentamalla se ennen ostoa. Kysy myyjältä apua asennukseen. Turvallisinkaan turvaistuin ei ole turvallinen väärin kiinnitettynä.

Tutustu tästä OzBabyn laajaan turvaistuinvalikoimaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *