Turvaistuimen kiinnittäminen

Turvaistuin voidaan kiinnittää autoon joko kasvot tai selkä menosuuntaan tai molemmin päin riippuen turvaistuinmallista.

Isofix -kiinnitys

Isofix-kiinnitys tarkoittaa turvaistuimessa olevia kiinnikkeitä, jotka kiinnitetään suoraan auton rungossa oleviin kiinnikkeisiin. Isofix-kiinnikkeet ovat yleensä takapenkillä ainakin kahdessa kohtaa. Autossa saattaa myös olla Isofix-valmius, jolloin kiinnikkeet voidaan jälkiasentaa autoon, vaikka niitä ei olisi ennestään valmiina. Isofix-kiinnitys on kaikkein turvallisin tapa kiinnittää turvaistuin autoon. Isofix-kiinnitys pitää turvaistuimen varmasti paikallaan ja on aina oikein asennettu. Kiinnitystapa vähentää merkittävästi turvaistuinten asennusvirheitä.

Turvavyö -kiinnitys

Turvavyökiinnitystapa soveltuu yleensä kaikkiin autoihin. Joissakin vanhemmissa automalleissa ei välttämättä löydy isofix-kiinnikkeitä ja tällöin istuin pitää valita turvavyökiinnitysmahdollisuuden mukaisesti. Turvaistuin kiinnitetään autoon tällöin auton oman kolmipistevyön avulla. Joissakin turvaistuinmalleissa tulee mukana omat alakiinnityshihnat, joita käytetään auton oman turvavyön lisäksi istuimen kiinnittämiseen.